top of page

Ontluikende lentebloemen, witte bloesems van de boomgaarden, zinderende warmte boven de hooigrassen, winterse ijslandschappen maken van de glooiingen van de wandelprovincie Vlaams-Brabant in elk seizoen telkens weer de mooiste schilderijen. Het is het hele jaar door het perfecte moment om vitamientjes en zuurstof  op te doen door een stevige wandeling of pittige fietstocht alvorens je de gezelligheid van de B&B/vakantiewoning of de terrasjes in de streek opzoekt. 

De naam Woestijn ?

Vreemde benaming op het eerste zicht maar eigenlijk is het dat niet : het is een afgeleide van 'wastine', een braakland, onontgonnen gebied in de vroege middeleeuwen en wellicht begroeid met grassen, heide, struiken en bomen. Herders hoedden er overdag hun kudde. Tot voor enkele eeuwen waren er overal in Vlaanderen en Brabant zulke uitgestrekte wastines.

Waan je even in Toscane of de Provence...
het Pajottenland heeft tal van troeven 

Ga op zoek naar leuke plekjes in onze regio. Of het nu wandelen of fietsen is, een culinair of artistiek hoogstandje, dan wel een ingetogen herinnering aan donkere dagen. We nodigen je graag uit om dit unieke paradijselijk stukje natuur te ontdekken :​pittoreske en imposante kastelen, verrassende musea of authentieke molens... Ook brouwerijen en geuzestekerijen, mooie vierkanthoeves met artisanale streekproducenten vind je hier in overvloed.

Actie en ontspanning, er is voor elk wat wils...

En eens je hier geweest bent, kom je terug !

bottom of page