#29459 Ilse Dewaelheyns final resized.pn

Midden in het Pajottenland 

 

We nodigen je graag uit om dit unieke paradijselijk stukje natuur te ontdekken :
​pittoreske en imposante kastelen, verrassende musea of authentieke
molens...
Ook brouwerijen en geuzestekerijen, mooie vierkanthoeves met artisanale streekproducenten vind je hier in overvloed.
En voor actie en ontspanning is er voor elk wat wils...

De naam Woestijn ?

Vreemde benaming op het eerste zicht maar eigenlijk is het dat niet : het is een afgeleide van 'wastine', een braakland, onontgonnen gebied in de vroege middeleeuwen en wellicht begroeid met grassen, heide, struiken en bomen. Herders hoedden er overdag hun kudde. Tot voor enkele eeuwen waren er overal in Vlaanderen en Brabant zulke uitgestrekte wastines.

De regio beleven

Als de winter zijn witte deken  legt over de bossen en glooiingen van de wandelprovincie Vlaams-Brabant, veranderen de landschappen in de mooiste schilderijen. Het perfecte moment om vitamientjes en zuurstof te verzamelen met een stevige wandeling voor je de gezellige warmte terug opzoekt. 

Ga op zoek naar leuke plekjes in onze regio. Of het nu wandelen of fietsen is, een culinair of artistiek hoogstandje, dan wel een ingetogen herinnering aan donkere dagen ; het Pajottenland heeft tal van winterse troeven om u mee te overdonderen.

Wandel langs de Zepposmolen met zijn rijke geschiedenis, de laatste molen in het Pajottenland die nog maalvaardig is en geniet van een breed vergezicht over de Ledeberg, de Dendervallei en glooiende akkers en weiden.

Wil je de regio Pajottenland & Zennevallei beleven? Dan is www.ontdekpajotzenne.be daar de ideale tool voor. De app biedt je de mogelijkheid om te zoeken naar interessante locaties en belevenissen in jouw directe omgeving. 

De streekbelevingssite www.ontdekpajotzenne.be is als een ‘Google Maps voor streekbeleving’ en wijst de site je de weg naar natuur- of paradijsplekjes, horeca, erfgoed en toerisme in jouw omgeving. (https://www.pajot-zenne.be/sites/default/files/documenten/Paradijsplekjes-50.pdf)

 

De autoroute, die ontwikkeld werd door Toerisme Pajottenland & Zennevallei in nauwe samenwerking met de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei, vertrekt en eindigt aan het kasteel van Gaasbeek. Een 65 km lange tocht leidt je vervolgens langs enkele prachtplekjes en toeristische trekpleisters in de regio die voor vele mensen helaas nog onbekend zijn. Vriendengroepen, collega’s, verenigingen en families kunnen deze boeiende ontdekkingstocht ook maken onder begeleiding van een streekgids.

https://www.gooik.be/vrije-tijd/images/dbimages/docs/autoroutepz(1).pdf

In onze gemeente zijn er een aantal wandellussen, die goed bewegwijzerd zijn met zeshoekige bordjes (www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/wandelen/

windmolenwandeling).

 

Daarnaast ligt er ook een gedeelte van het Wandelnetwerk Pajottenland in Roosdaal en loopt ook het fietsenknooppuntennetwerk en het mountainbikeparcours dwars door De Woestijn.

 

CONTACTEER ONS

+32 (0)476/40.41.29

Woestijnstraat 4

1760 ROOSDAAL

BELGIË

 

BTW BE0663.854.835

BNP BE02 0017 9620 1540

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon